RECEPT
Robidovi mafini
Posladek za vroče dni.
Odpri galerijo
1. Pečico segrejemo na 180 ºC. V veliki skledi zmešamo moko, sladkor, vinski kamen, sol in sodo bikarbono. V drugi skledi zmešamo jajca, mleko, stopljeno maslo in limonov sok, vaniljev ekstrakt in limonovo lupinico; dobro premešano zmes dodamo suhim sestavinam in premešamo. Dodamo robide, ki smo jih hitro oplaknili z vodo in osušili.
2. Model za mafine namastimo ali obložimo z majhnimi papirnatimi modeli. Vsakega napolnimo do treh četrtin. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo okoli 18 minut. Naredimo preizkus z zobotrebcem: če ga iz kolačka potegnemo suhega, je pečeno. V modelu naj se hladijo pet minut, potem jih prestavimo na mrežo, da se povsem ohladijo.
3. Po želji lahko napravimo preliv: pomešamo nekaj žlic sladkorja v prahu z malo limonovega soka, da dobimo gosto tekočino. Prelijemo po ohlajenih mafinih.
2. Model za mafine namastimo ali obložimo z majhnimi papirnatimi modeli. Vsakega napolnimo do treh četrtin. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo okoli 18 minut. Naredimo preizkus z zobotrebcem: če ga iz kolačka potegnemo suhega, je pečeno. V modelu naj se hladijo pet minut, potem jih prestavimo na mrežo, da se povsem ohladijo.
3. Po želji lahko napravimo preliv: pomešamo nekaj žlic sladkorja v prahu z malo limonovega soka, da dobimo gosto tekočino. Prelijemo po ohlajenih mafinih.
Sestavine
Za 12 mafinov:
2 skodelici moke
pol skodelice sladkorja
2 žlički vinskega kamna
četrt žličke sode bikarbone
pol žličke soli
2 jajci
skodelica mleka
tretjina skodelice stopljenega masla
tretjina skodelice limonovega soka
žlica naribane limonove lupine
žlička vaniljevega ekstrakta
skodelica svežih robid
Za 12 mafinov:
2 skodelici moke
pol skodelice sladkorja
2 žlički vinskega kamna
četrt žličke sode bikarbone
pol žličke soli
2 jajci
skodelica mleka
tretjina skodelice stopljenega masla
tretjina skodelice limonovega soka
žlica naribane limonove lupine
žlička vaniljevega ekstrakta
skodelica svežih robid