SLASTNO

Recept: zelenjavni golaž

Naravnost imeniten je s stročjim fižolom in krompirjem.
Fotografija: Jesenski zelenjavni golaž. FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Jesenski zelenjavni golaž. FOTO: Špela Ankele

Zakaj bi bil golaž vedno tak, da vanj vmešamo meso? Lahko ga pripravimo tudi brez njega in dobimo jed, ki diši veg(etarij)ansko. Kot vselej je tudi tu pomembno, da jed pravilno začinimo.

Zlasti je pomembna dimljena sladka mleta paprika. Z njo nam ni treba varčevati – kar ena žlica te krasne sestavine naj gre v naš golaž! Stročji fižol se je ravno motal v naši kuhinji, ne bo pa nič narobe, če to zelenjavo spustimo ali jo nadomestimo s kuhanim fižolom v zrnju, rjavim ali belim. Še to: lovorov list ob koncu kuhanja odstranimo, sicer nam lahko jed zagreni. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije