ODPRTA KUHINJA

Polnjena zelenjava

Kadar pomislimo na polnjeno zelenjavo, nam misli kar same uidejo k eni in edini – polnjeni (filani) papriki. Pa znate napolniti še kaj drugega? Jih znate pripraviti še kako drugače?
Fotografija: FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
FOTO: Thinkstock

Zelenjava je izredno primerna za polnjenje. Velike in debele (votle) paprike kar kličejo po tem. Napolnimo jih lahko z rižem, mesom, en dan starim kruhom, raznimi stročnicami, s kosmiči, celo kuskusom in sirom ali skuto. Nato jih zapečemo v pečici ali skuhamo. Pri polnjenih jedeh imamo nekaj dela s pripravo, potem pa se kuha ali peče »samo«. Nadvse imenitno, da se tako lahko posvetimo drugim jedem, denimo pripravi sladice, v miru postavimo krožnike in pribor na mizo, otroke naženemo pospravit igrače ali se posvetimo svojim gostom.

Recept najdete na Odprti kuhinji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije