ODPRTA KUHINJA
Polnjena zelenjava
Kadar pomislimo na polnjeno zelenjavo, nam misli kar same uidejo k eni in edini – polnjeni (filani) papriki. Pa znate napolniti še kaj drugega? Jih znate pripraviti še kako drugače?
Odpri galerijo
Zelenjava je izredno primerna za polnjenje. Velike in debele (votle) paprike kar kličejo po tem. Napolnimo jih lahko z rižem, mesom, en dan starim kruhom, raznimi stročnicami, s kosmiči, celo kuskusom in sirom ali skuto. Nato jih zapečemo v pečici ali skuhamo. Pri polnjenih jedeh imamo nekaj dela s pripravo, potem pa se kuha ali peče »samo«. Nadvse imenitno, da se tako lahko posvetimo drugim jedem, denimo pripravi sladice, v miru postavimo krožnike in pribor na mizo, otroke naženemo pospravit igrače ali se posvetimo svojim gostom.
Recept najdete na Odprti kuhinji.
Recept najdete na Odprti kuhinji.