IDEALNO

Najboljši del dneva za seks

Znanstveniki so idealen čas za seks izračunali do minute natančno.
Fotografija: Najboljši del dneva za seks je jutro. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Najboljši del dneva za seks je jutro. FOTO: Thinkstock

Če je seks dober, je dober ne glede na uro. So pa kljub temu znanstveniki ugotovili, da obstaja del dneva, v katerem se mu je dobro predati. V študiji britanskega podjetja Forza Supplements, ki se ukvarja s proizvodnjo dodatkov prehrani, je sodelovalo 1000 prostovoljcev in z njihovo pomočjo so strokovnjaki določili, kdaj je najboljši čas za spanje, za uživanje v prehrani in tudi za spolne radosti.

Kdaj v posteljo in kdaj iz nje

Vsekakor bi morali k počitku leči pred polnočjo, saj se večina obnavljajočega spanca, tistega brez REM-faze, zgodi pred polnočjo. Ta faza spanja je pomembna za obnovo tkiv, za dobro odpornost ter za rast mišic in da bi bila dovolj dolga, bi morali zaspati ob 22.10. Zbuditi bi se morali ob 6.45. Zgodnje vstajanje namreč zagotavlja več energije za uspešnejše premagovanje vsakodnevnih nalog in pozitivno vpliva na zdravje srca.

Kdaj jesti in piti

Idealen čas za zajtrk je ob 7.15, za kosilo 12.15 in za večerjo ob 18.10. Tako lahko prebavila pred nočnim počitkom predelajo večino hrane in med spanjem niso preobremenjena.

Kdaj je primerno nazdraviti

Če ne gre brez opojne kapljice, si jo je idealno privoščiti okoli 18. ure. Tako ima telo dovolj časa, da presnovi alkohol in ta ne vpliva na nočni počitek.

In še seks

Najboljši čas zanj je jutro! Natančneje ob 7.30, torej 45 minut po prebujenju. Jutranja akcija namreč spodbudno vpliva na razpoloženje, znižuje krvni tlak, blaži stres in telo ter misli pripravi na dnevne naloge. Skratka, po jutru se dan pozna in najboljše ga je začeti zgodaj ter z zajtrkom in seksom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije