ODPRTA KUHINJA

Na testu: kruh, mehek in puhast kot oblaček

Med karanteno smo razvijali pekarske veščine z drožmi in se urili v doseganju hrustljave skorjice temnih odtenkov in žvečljive sredice. A spomini iz otroštva nas še vedno radi odnesejo k fantazijam o kruhu, belem, mehkem in puhastem, na katerem se je znašla rezina mortadele, kisle kumarice, lešnikov namaz ali pa maslo in pravkar kuhana marmelada. Se še spomnite, kajne? No, takšen ali še boljši lahko nastane tudi v domači kuhinji.
Fotografija: FOTO: Sonja Ravbar
Odpri galerijo
FOTO: Sonja Ravbar

Zakaj vam v teh vročih dneh pod nos molimo tople in dišeče bombete ter nadevane pletenice? Zato, ker je to nekaj najboljšega za na piknik, krasna osnova za sendviče, ki jih bomo pojedli v hribih, teknejo pa tudi kot malica na plaži. Da bi preverili recepte, prave svetovne uspešnice, smo spet obiskali Neli Selan in Leo Sterle v kuhinjo centra Kult 316, ki sta se spopadli z iskanjem resnice o priljubljeni japonski metodi in italijanskem belem kruhu.

Recepti vas že čakajo na Odprti kuhinji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije