EREKCIJA

Ko moškim povsem odpove korenjak, to še ne pomeni konca sveta

Težavo lahko reši bolj zdravo življenje z veliko gibanja, uravnoteženo prehrano in izogibanjem stresu.
Fotografija: Ne samo starejših, tudi mlajše moške lahko doletijo motnje z erekcijo. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Ne samo starejših, tudi mlajše moške lahko doletijo motnje z erekcijo. FOTO: Guliver/Getty Images

V prihodnjih letih si lahko moški, ki trpijo za motnjami erekcije, obetajo precej boljša zdravila. Vsaj tako napovedujejo strokovnjaki. Na trgu naj bi se med drugim znašla zdravila, ki bi bila lahko bolj učinkovita in hitrejša od trenutnih, hkrati pa bodo imela manj stranskih učinkov. Do takrat si bo seveda treba pomagati z najbolj znano modro tabletko. Pri tem je treba vedeti, da se erekcija z njo ne zgodi kar sama od sebe, moški mora imeti željo po spolnem odnosu. Motnje erekcije imajo lahko tudi povsem zdravi mlajši moški, čeprav še vedno velja, da se s to težavo največkrat srečujejo predvsem starejši.


Veliko rekreacije, izogibanje stresu in zdrava prehrana je recept za zdravo erekcijo. FOTO: Guliver/Getty Images
Veliko rekreacije, izogibanje stresu in zdrava prehrana je recept za zdravo erekcijo. FOTO: Guliver/Getty Images

Na motnje erekcije sicer vpliva več dejavnikov, razdelimo jih lahko na telesne in psihične. Dober urolog bo moškega, ki se bo obrnil nanj, najprej vprašal, kako zdravo živi, največji ubijalec erekcije je namreč nezdrav življenjski slog, torej redno uživanje alkohola, kajenje, nezdrava prehrana, premalo ali nič gibanja. Na dolgi rok lahko vse našteto vodi tudi do srčno-žilnih obolenj, visokega holesterola in visokega krvnega pritiska. To pa tudi debelost, sladkorna bolezen in težave s spanjem so pogosto razlog za slabo delovanje moškega ponosa. Pozabiti ne gre niti na nekatera zdravila.

Poleg tega so lahko za težave krivi psihološki dejavniki, denimo depresija pa tudi stres, denimo zaradi službe; ti dve stanji lahko moškim povsem vzameta voljo do seksa. Enako se lahko zgodi v primeru skrbi, da ne bodo dobro zadovoljili partnerice. Težava nastane, ko se znajdejo pod močnim psihičnim pritiskom, saj moški uspešnost v postelji povezujejo s samopodobo, nezadovoljiva spolnost pa je lahko v partnerski zvezi trd oreh. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije