RECEPT

Ideja za sladico: kokosova torta

Lepa in slastna!
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

1. Pečico ogrejemo na 180 ºC. V posodi premešamo moko, pecilni prašek in vaniljev sladkor. V drugi skledi stepemo jajca s sladkorjem in dodamo olje. Prilijemo k moki in premešamo, da dobimo homogeno zmes. Model za torte dobro namastimo, pomokamo ter vanj denemo testo, pečemo 20 minut.

2. Pripravimo nadev. Belo čokolado stopimo nad paro, po želji dodamo rum. Čvrsto stepemo sladko smetano in jo dobro premešamo z maskarponejem, dodamo stopljeno belo čokolado, kokosovo moko, ananasov sok in žlico medu ter dobro premešamo. Postavimo v hladilnik, da se krema malo strdi.

3. Ohlajen biskvit prerežemo na pol, če je zelo zrasel, na tri dele, vsakega namažemo z nadevom, z njim premažemo še celotno torto in jo na koncu velikodušno potresemo s kokosovim čipsom.


Biskvit:
125 g gladke moke
125 g ostre moke
75 g sladkorja
100 ml olja
3 jajca
vaniljev sladkor
jušna žlica pecilnega praška oziroma vinskega kamna
žlica ruma (po želji)

Nadev:
200 g bele čokolade
500 g mascarponeja
200 ml sladke smetane
2 pesti kokosove moke
50 ml ananasovega soka
30 ml ruma (po želji)
žlica medu
kokosov čips za posip

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije