RECEPT

Chilli con carne

Mehiška jed iz mletega mesa, fižola, koruze in dodatkov, tudi pekočega čilija.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Iz mletega mesa lahko pripravimo omake na številne načine. Pri nas je najbrž najbolj znana bolonjska, ki jo postrežemo s testeninami, lahko pa je tudi osnova za lazanjo ali musako. Ljubitelji pekočih okusov bodo najprej pomislili na tradicionalno mehiško jed chilli con carne, ki jo pripravljajo po svetu, za svojo smo jo vzeli tudi Evropejci: mletemu mesu dodamo fižol v zrnju in koruzo.

In kajpak čili, svež ali v prahu, da bo jed dovolj ostra. Priprava je precej preprosta, tako kot katere koli druge jedi na žlico, potrebujemo le prave sestavine in precejšnjo mejo izkušenj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije