NARAVNA KATASTROFA

ZDA v šoku zaradi enega najhujših tornadov v zgodovini (VIDEO)

Da gre za nepredstavljivo tragedijo, je dejal ameriški predsednik.
Fotografija: Tornado. FOTO: Cheney Orr, Reuters
Odpri galerijo
Tornado. FOTO: Cheney Orr, Reuters

Niz tornadov, ki so v noči s petka na danes sejali uničenje v več ameriških zveznih državah, so samo v Kentuckyju terjali več kot 70 življenj, je danes povedal guverner te države Andy Beshear.

Porušena tovarna sveč

Glede na poročanje ameriških medijev je škodo v divjanju tornadov v noči s petka na danes utrpelo šest zveznih držav. Najhujše naj bi bilo v Mayfieldu v Kentuckyju. V mestu so do tal porušeni celotni stanovanjski bloki, tornado je uničil številne hiše in poslopja. Na spletnih omrežjih objavljene fotografije prikazujejo, kako na ulicah ležijo zvita pločevina, podrta drevesa in opeke.

Šlo naj bi za najhujše tornade v zgodovini te zvezne države, škoda pa je po oceni guvernerja še večja, kot so pričakovali. Tornadi naj bi za sabo pustili 320 kilometrov dolg pas uničenja. Za veliko število žrtev naj bi bilo usodno porušenje strehe v tamkajšnji tovarni sveč.

Nepredstavljiva tragedija

»Izgubiti ljubljeno osebo v neurju, kakršno je bilo to, je nepredstavljiva tragedija. Sodelujemo z guvernerji, da bi zagotovili, da imajo vse, kar potrebujejo med nadaljevanjem iskanja preživelih in ocenjevanja škode,« je tvitnil Biden.

Še najmanj pet ljudi naj bi umrlo v drugih državah, vključno z najmanj enim človekom v skladišču Amazona v Illinoisu. V poslopju je bilo več kot 100 ljudi, ko ga je zadel tornado.

Eni izmed najhujših tornadov na območju so med drugim prizadeli tudi zvezni državi Tennessee in Misuri.

Ogromna škoda. FOTO: Nicolas Galindo/the News-star Via Reuters
Ogromna škoda. FOTO: Nicolas Galindo/the News-star Via Reuters

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije