NAPETO

VIDEO: Srbska bojna letala prestrašila albansko prebivalstvo

Preletavala so mejo med Srbijo in Kosovom.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Reuters

BEOGRAD – Bojna letala srbske vojske so v sredo preletavala jug Srbije med rednimi letalskimi vajami, poročajo srbski mediji. Na obrambnem ministrstvu so pojasnili, da gre za priprave na taktične vaje, ki bodo potekale danes.

Medtem pa so albanski mediji poročali, da so srbska letala preletela Preševo na jugu Srbije ob meji s Kosovom, kar je izzvalo »zmedo med tamkajšnjim prebivalstvom«.



Portal Lajmi.net je navajal besede Šćiprima Arifija, predsednika občine Preševo, kjer živi večinsko albansko prebivalstvo. Arifi je poudaril, da so srbska letala preletavala zračni prostor na administrativnem prehodu med Kosovom in Srbijo ter da so nad Preševom letala 20 minut.



Preletavanje prihaja v času, ko je napetost med Srbijo in Kosovom izredno velika zaradi aretacije vodje urada srbske vlade za Kosovo Marka Đurića v ponedeljek v Mitrovici. Đurića so aretirale posebne enote kosovske policije in ga nato izgnale s Kosova, potem ko se je kljub zavrnitvi dovoljenja za obisk na Kosovu z generalnim sekretarjem srbskega predsednika Nikolo Selakovićem v Mitrovici udeležil okrogle mize o odnosih med Beogradom in Prištino.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije