GROZLJIVI POSNETEK

VIDEO: Mučenje v šoli: beguncu (15) so v usta zlivali vodo

Za Sirca so zbrali več tisoč funtov.
Fotografija: Napad na sirskega najstnika. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Napad na sirskega najstnika. FOTO: posnetek zaslona

HUDDERSFIELD – V Veliki Britaniji so zbrali več tisoč funtov v podporo 15-letnemu sirskemu beguncu Jamalu, ki so ga sošolci na območju šole pred mesecem dni napadli, ga zbili na tla in mu v usta zlivali vodo. Posnetek, na katerem je videti tudi, kako ga vlečejo po tleh in stiskajo za grlo, je šokiral Britance, ko je pred dnevi prišel v javnost.
 
»Utopil te bom,« je sošolec v šoli v Huddersfieldu vpil Jamalu, ko mu je zlival vodo v usta in nos. Posnetek, ki ga je naredil tretji učenec, je zakrožil po spletu, v podporo 15-letniku pa so do zdaj zbrali že več kot 47 tisoč evrov.
 
Po napadu se je Jamal mirno oddaljil od skupine sovražnih sošolcev. Čeprav je bilo v bližini tedaj veliko drugih učencev, pa ni videti nikogar, ki bi mu priskočil na pomoč. Policija je domnevne napadalce zaslišala.

Jamal je pobegnil iz Homsa v Siriji, ki je bil okupiran med letoma 2011 in 2014. »Pobegnil je pred smrtjo, uničenjem in nasiljem v Siriji, samo da so ga tako brutalno napadli, mučili in nadlegovali v šoli v Angliji,« je incident komentiral sirski novinar Danny Makki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije