USTANOVILI NAJ BI CELICO

V Nemčiji preprečili teroristični napad in aretirali sedem ljudi

Osumljeni so ustanovitve islamistične teroristične celice in načrtovanja napadov.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Christian Mang Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Christian Mang Reuters

Na zahodu Nemčije je bilo aretiranih sedem ljudi, ki so osumljeni ustanovitve islamistične teroristične celice in načrtovanja napadov v slogu teroristične skupine Islamska država, je danes sporočilo nemško zvezno tožilstvo. Še dve osebi sta bili v okviru preiskave aretirani na Nizozemskem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Moški, ki so jih aretirali v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija, so v Nemčijo prišli iz Tadžikistana, Kirgizistana in Turkmenistana, kmalu po začetku vojne v Ukrajini. V Nemčiji naj bi ustanovili teroristično celico, njihov cilj pa je bil po navedbah tožilstva »izvesti odmevne napade v slogu Islamske države«.

Osumljenci naj bi že določili potencialne tarče v Nemčiji, si ogledali potencialna prizorišča kaznivih dejanj in si poskušali priskrbeti orožje, vendar konkretnih načrtov za izvedbo napadov še niso pripravili. Moški bodo predvidoma v četrtek ali petek privedeni pred sodišče v mestu Karlsruhe.

Na Nizozemskem so medtem organi pregona aretirali moža in ženo, ki sta obtožena pomoči pri pripravi terorističnih napadov. Mož pa je prav tako osumljen članstva v omenjeni teroristični celici v Nemčiji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije