Umrl še tretji potnik z ladje groze

​Število potrjenih okužb pri ljudeh z ladje se je povečalo na 691.
Fotografija: Število potrjenih okužb pri ljudeh z ladje se je povečalo na 691. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Število potrjenih okužb pri ljudeh z ladje se je povečalo na 691. FOTO: Reuters

Umrl je tretji potnik z ladje za križarjenje Diamond Princess, ki je že od začetka meseca zaradi koronavirusa zasidrana v japonski Jokohami.

Število potrjenih okužb pri ljudeh z ladje se je povečalo na 691. Japonske oblasti so ob tem priznale, da so 23 ljudi spustile z ladje, ne da bi opravili ustrezne teste.

Preberite šeV Slovenijo sta se vrnila še dva potnika z ladje groze​
Slovenci na ladji groze: bodo premestili tudi njih?

Po današnjih navedbah japonskega ministrstva za zdravje je v bolnišnici za pljučnico umrl Japonec, star okoli 80 let, ki je bil na ladji. Ali je bil okužen z novim koronavirusom, niso sporočili. Dva starejša potnika, ki sta bila okužena z virusom, sta umrla v četrtek.
 

Izredna seja vlade zaradi virusa


Skoraj tisoč potnikov, ki so bili negativni na testiranju za koronavirus, je ta teden zapustilo ladjo. Krepi se zaskrbljenost zaradi zdravstvenega stanja teh ljudi, saj je več potnikov, ki so bili na ladji negativni, zbolelo kasneje. Šele v domovini so okužbo odkrili pri več kot 20 tujcih. Danes se je na izredni seji o ukrepanju proti koronavirusu sestala tudi japonska vlada, ki je že pozvala ljudi, naj se izogibajo območjem, kjer je veliko ljudi.

Na ladji ostaja nekaj potnikov, ki čakajo na čarterske polete za vrnitev domov, in okoli tisoč članov posadke. Ti niso bili v karanteni, saj so morali skrbeti za normalno obratovanje ladje. Dvotedensko karanteno naj bi kmalu začeli tudi za člane posadke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije