TRAGIČNI INCIDENT

Ubiti po pomoti. Bili so talci ...

Njihova trupla so prenesli na izraelsko ozemlje, kjer so potrdili, da gre za izraelske talce.
Fotografija: Njihova trupla so prenesli na izraelsko ozemlje, kjer so potrdili, da gre za izraelske talce. FOTO: Muammar Awad, Reuters 
Odpri galerijo
Njihova trupla so prenesli na izraelsko ozemlje, kjer so potrdili, da gre za izraelske talce. FOTO: Muammar Awad, Reuters 

Izraelska vojska je sporočila, da so njeni pripadniki pomotoma ubili tri izraelske talce, potem ko so jih po pomoti identificirali kot grožnjo med operacijo proti Hamasu v mestu Gaza. Izrazila je globoko obžalovanje zaradi tragičnega incidenta, poročajo tuje tiskovne agencije.

»Med boji v soseski Šujaja je vojska pomotoma identificirala tri izraelske talce kot grožnjo. Posledično so vojaki streljali proti njim in jih ubili,« je na izraelski televiziji sporočil tiskovni predstavnik vojske Daniel Hagari.

image_alt
Milijarder, ki mu je Hamas ubil hčer: Želim mir, a hamasovci morajo umreti

Dodal je, da so kmalu po incidentu posumili, da bi lahko šlo za talce, ki jih je skrajno palestinsko gibanje Hamas zajelo v napadu na Izrael 7. oktobra. Njihova trupla so prenesli na izraelsko ozemlje, kjer so potrdili, da gre za izraelske talce.

image_alt
Netanjahu pozval Hamas k odložitvi orožja. »Konec je. Predajte se zdaj.«

»To je tragičen incident, vojska prevzema vso odgovornost,« je dodal ter izpostavil, da so uvedli preiskavo incidenta. Poudaril je tudi, da je omenjena soseska v mestu Gaza bojišče, kjer zadnje dni potekajo spopadi.

Svojcem ubitih talcev je izrazil sožalje in zagotovil, da si bodo prizadevali za osvoboditev vseh talcev, ki so še v rokah Hamasa. Bilo naj bi jih več kot sto od 240, kolikor so jih ugrabili 7. oktobra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije