PREDAJTE SE

Netanjahu pozval Hamas k odložitvi orožja. »Konec je. Predajte se zdaj.«

Vojska trdi, da posnetki prikazujejo Hamasove borce, ki so se predali izraelskim vojakom.
Fotografija: Benjamin Netanjahu FOTO: Pool Reuters Pictures
Odpri galerijo
Benjamin Netanjahu FOTO: Pool Reuters Pictures

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je pripadnike skrajnega palestinskega gibanja Hamas danes pozval, naj odložijo orožje. Zatrdil je, da se je v zadnjih dneh že predalo na desetine Hamasovih borcev. V video sporočilu je dodal, da se bo vojna nadaljevala, »vendar je to začetek konca za Hamas«.

»Konec je. Ne umrite za (vodjo Hamasa v Gazi) Sinvarja. Predajte se zdaj,« je dejal izraelski premier. V zadnjih dneh je sicer izraelska vojska objavila videoposnetke iz severa Gaze, ki prikazujejo aretirane Palestince v spodnjem perilu.

Predali so se izraelskim vojakom

Vojska trdi, da posnetki prikazujejo Hamasove borce, ki so se predali izraelskim vojakom. Vendar njihove identitete za zdaj ni bilo mogoče neodvisno preveriti, prav tako ne števila takšnih domnevnih predaj.

Izraelski časnik Haaretz je danes ob sklicevanju na neimenovane predstavnike varnostnih sil zapisal, da je od nekaj sto doslej aretiranih Palestincev le okoli 10 do 15 odstotkov pripadnikov Hamasa ali z njim povezanih organizacij. O množični predaji tako trenutno ni moč govoriti, dodaja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije