ROYAL ROMANCE

To je superjahta Putinovega zaveznika, zasežena na Hrvaškem, ki jo bodo prodali Ukrajinci (VIDEO)

To bo prva tovrstna prodaja v korist Ukrajincev, odkar so zahodne države uvedle sankcije zaradi ruske invazije na Ukrajino.
Fotografija: 92,5 metra dolga jahta Royal Romance. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
92,5 metra dolga jahta Royal Romance. FOTO: Youtube

Okoli 200 milijonov ameriških dolarjev vredno superjahto proruskega ukrajinskega oligarha Viktorja Medvedčuka, ki so jo zaplenili na Hrvaškem, bo Ukrajina prodala na dražbi, poroča The Guardian. To bo prva tovrstna prodaja v korist Ukrajincev, odkar so zahodne države uvedle sankcije zaradi ruske invazije na Ukrajino.

Hrvaško sodišče je razsodilo, da je treba lastništvo 92,5 metra dolge jahte Royal Romance Medvedčuka prenesti na ukrajinsko agencijo Arma, ki je pristojna za iskanje in upravljanje lastnine, ki je bila pridobljena s korupcijo.

image_alt
Resne zdravstvene težave Putina: padel po stopnicah in se ponečedil?

Medvedčuka, bivšega ukrajinskega poslanca in zaveznika ruskega predsednika Vladimirja Putina, so aprila prijeli v Ukrajini, v septembru pa so ga izročili Rusiji v izmenjavi ujetnikov.

Arma je potrdila, da so njeni agenti na Hrvaškem pregledali zaplenjeno jahto, ki je bila zgrajena leta 2005. Ima kabine za 14 gostov in prostor za 21 članov posadke ter štiri metre dolg bazen.

image_alt
Oglasil se je Jelko Kacin: Vse se vrača, vse se plača

V septembru so sicer na dražbi že prodali 72,5 metra dolgo jahto ruskega oligarha Dmitrija Pumpjanskega neznanemu kupcu za 37,5 milijona dolarjev. To je bila prva tovrstna prodaja od začetka ruske invazije, vendar je kupnino dobila ameriška investicijska banka JP Morgan, ki je trdila, da ji oligarh dolguje 20,5 milijona evrov.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas