Stevardesa padla iz letala

Njeno življenje po padcu s kakšnih treh ali štirih metrov ni ogroženo.
Fotografija: FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images, Istockphoto

Kaj se vam lahko zgodi, če zagrešite napako na vašem delovnem mestu? Upamo, da ne to, kar se je stevardesi letalskega prevoznika Finnair. Tuji mediji poročajo, da je odprla vrata že parkiranega letala in padla iz Airbusa A320. Njeno življenje po padcu s kakšnih treh ali štirih metrov ni ogroženo, ima pa nekaj zlomljenih kosti (ključnico in več reber).

Incident se je zgodil 13. januarja v Helsinkih, potem ko je letalo priletelo iz Ouluja. Vsi potniki so se uspešno izkrcali po premičnih stopnicah, nato pa naj bi stevardesa odprla druga vrata in zgrmela v globino. Takoj so jo prepeljali v bolnišnico, Finnair pa je po incidentu sporočil: »Gre za redek in nesrečen dogodek. O podrobnostih zaradi varovanja zasebnosti ne moremo govoriti. Kaj je pripeljalo do dogodka, bomo raziskali, saj želimo preprečiti, da bi se kaj takega še kdaj ponovilo.«

Ugibanja o vzroku za nesrečo

Nekateri mediji poročajo, da naj bi postopek umikanja stopnic že začeli. Ustavili naj bi se kakšen meter in pol stran, stevardesa pa menda naj ne bi opazila, da so stopnice delno že odmaknjene od letala, zaradi česar je padla v razmik in pristala na trdi podlagi. Poleg tega, da je utrpela več zlomov, so ji šivali tudi glavo, precej pa naj bi imela tudi modric.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije