DRUŽINA DAWOOD

Srce parajoča izpoved mame, ki je na podmornici izgubila sina: Jaz bi morala iti namesto njega (VIDEO)

Zbrala je moči in s svetom delila pretresljivo izpoved o smrti moža in sina na podmornici Titan.
Fotografija: Christine Dawood FOTO: Youtube, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Christine Dawood FOTO: Youtube, zaslonski posnetek

Nesreča podmornice Titan še naprej pretresa svet in zdaj je prvič po nesreči spregovorila tudi mati najstnika Sulemana Dawooda, Christine Dawood.

Kot je razkrila, je bil prvotni načrt, da se na podvodno pustolovščino z možem Shahzadom odpravi ona, a je sinu prepustila svoje mesto, ker si je »res želel iti«. Bila je vesela, da so se možu in sinu izpolnile večletne sanje. Kot je dodala, je bila ekspidicija do potopljenega Titanika načrtovana že 2020, vendar je bila zaradi pandemije koronavirusa odpovedana. Tako je tistega usodnega jutra moža in sina s hčerko Alino pospremila na podporno plovilo Polar Prince in jima zaželela vso srečo. A kaj kmalu je prišla grozljiva novica – podmornica je izginila, Christine pa je po 96 urah od potopa izgubila vsako upanje, da bo še kdaj videla in objela svoja najdražja.

image_alt
Strašen konec podmornice Titan: kako je sploh videti implozija? Animacija ima milijone ogledov (VIDEO)

Suleman s seboj odnesel tudi Rubikovo kocko, želel je podreti svetovni rekord

Devetnajstletni Suleman je na podmornico vzel tudi Rubikovo kocko, saj si je želel podreti svetovni (globinski) rekord. »Rekel je, da bo sestavil Rubikovo kocko 3700 metrov pod morjem, blizu Titanika,« je povedala neutolažljiva mama.  Dodala je, da sta se s hčerko Alino zaobljubili, da bosta poskušali sestaviti Rubikovo kocko v Sulemanovo čast in da namerava nadaljevati moževo delo. »Sodeloval je pri toliko stvareh, pomagal je toliko ljudem in mislim, da z Alino resnično želiva nadaljevati to dediščino in ga na ta način počastiti.« Christine in Shahzada sta se sicer spoznala na univerzi, bil je ljubitelj zgodovine in obseden z dokumentarnimi filmi.

   

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije