UPS

Župan obiskal prvorojenko leta 2022 in ugotovil, da se je slikal z napačno (FOTO)

Mostarski župan je danes zjutraj obiskal mlado mamo, ki je 15 minut čez polnoč rodila punčko. Nekaj ur kasneje pa so iz bolnišnice sporočili, da so naredili napako in da je bil prvi otrok leta 2022 deček.
Fotografija: FOTO: Mmpile, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Mmpile, Getty Images, Istockphoto

Mostarski župan Mario Kordić se je danes mudil v porodnišnici pri letos rojenih dojenčkih. Tako je osebno obiskal mlado mamo, ki je 15 minut po polnoči rodila punčko, in ji podaril rože ter čestital hčerki v svojem imenu ter v imenu mestne uprave. Nekaj ur kasneje pa je sledilo presenečenje.

Kot poroča Bljesak.info, so iz bolnišnice sporočili, da dekle letos ni prvi dojenček, rojen v Mostarju. Prva je namreč dojenčka rodila S. B. (39), ki je bil ob rojstvu velik 54 cm in tehtal 3,9 kilograma. Pred tem je župan obiskal nosečnice tudi v SKB Mostar, kjer so mu povedali, da danes pričakujejo osem dojenčkov.

Kot smo že poročali, sta se v Sloveniji prvi novorojenčici v novem letu minuto čez polnoč rodili v Ljubljani in Mariboru. Deklica Lila v Ljubljani je bila ob porodu težka 2710 gramov in velika 50 centimetrov, deklica Lina, rojena v Mariboru, pa je imela 3360 gramov in 51 centimetrov.

image_alt
Tako je ime prvorojenima v letu 2022

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije