KORONAPONAREDKI

Škandal na meji, odkrili več deset lažnih testov

Testi so bili ponarejeni v BiH.
Fotografija: Na meji so odkrili ponarejene teste (simbolična fotografija). FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Na meji so odkrili ponarejene teste (simbolična fotografija). FOTO: Leon Vidic, Delo

Policisti Brodsko-posavske županije so pretekli konec tedna na mejnih prehodih z BiH Slavonski Brod in Stara Gradiška odkrili kar 45 ponarejenih PCR-testov na novi koronavirus.
 
Ponarejene molekularne teste na prisotnost virusa sars-cov-2 so imeli večinoma državljani BiH, poročajo hrvaški mediji. Ponarejeni PCR-testi so bili izdani v BiH. Kršitelje čaka kazenska ovadba zaradi ponarejenih dokumentov.
 
Hrvaška se je pred dnevi odločila za podaljšanje prepovedi začasnega vstopa v državo, ko gre za nenujna potovanja. Vsi potniki, ne glede na državljanstvo, ki prihajajo iz držav EU, ki niso na zelenem seznamu evropskega centra za nadzor bolezni (ECDC), torej tudi iz Slovenije, morajo ob vstopu na Hrvaško pokazati negativen PCR-test, ki ni starejši od 48 ur. V nasprotnem primeru morajo na lastne stroške opraviti test PCR takoj po vstopu v državo ter biti v obvezni samoizolaciji do potrditve negativnega izida. Če testiranja ni mogoče opraviti takoj po vstopu, je obvezna desetdnevna samoizolacija. Ta ukrep bo veljal najmanj do 31. januarja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije