BORIS NADEŽIN

Se Putinu tresejo hlače? To je njegov izzivalec, ki je vložil kandidaturo (FOTO)

Njegova dolgotrajna predsedniška kampanja poteka v času, ko je večina ruskih opozicijskih osebnosti v zaporu ali izgnanstvu.
Fotografija: FOTO: Shamil Zhumatov Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Shamil Zhumatov Reuters

Ruske predsedniške volitve so vse bliže in dolgoletni vladar Vladimir Putin je dobil še enega nasprotnika.  »Kremelj ne more več ignorirati slona v sobi,« je dejal 60-letni ruski predsedniški kandidat Boris Nadeždin, pri čemer je mislil nase.

image_alt
Natovi generali v skrbeh: Pred nami le še tri leta miru?

Tako je zjutraj je s svojo ekipo dostavil približno dva ducata škatel z oznako Nadeždin 2024 Centralni volilni komisiji (CEC) v Moskvi. Zbranih je bilo 105.000 podpisov, kar je kvota, potrebna za zagotovitev njegovega mesta na glasovnici za predsedniške volitve v Rusiji marca. Nato upa, da bo izzval Vladimirja Putina, skoraj gotovega zmagovalca, navaja Politico.  Volilna komisija lahko sicer njegovo kandidaturo še vedno zavrne.

»Tukaj je moja ekipa, ljudje, ki so zadnje čase, milo rečeno, malo spali. A nam je uspelo,« je dejal Nadeždin.

»Rusija mora biti miroljubna in svobodna,« je opozicijski politik še dejal za Moscow Times, ko so ga vprašali, kaj bi kot predsedniški kandidat sporočil Zahodu. V Kremlju so prejšnji teden sporočili, da ga ne vidijo kot pomembnega tekmeca Putinu, ki bo po pričakovanjih dobil peti predsedniški mandat, še poroča Moscow Times. 

FOTO: Shamil Zhumatov Reuters
FOTO: Shamil Zhumatov Reuters

FOTO: Evgenia Novozhenina Reuters
FOTO: Evgenia Novozhenina Reuters

FOTO: Shamil Zhumatov Reuters
FOTO: Shamil Zhumatov Reuters

Njegova dolgotrajna predsedniška kampanja poteka v času, ko je večina ruskih opozicijskih osebnosti v zaporu ali izgnanstvu. Vendar pa je Nadeždinovo protivojno stališče spodbudilo številne Ruse, da podprejo njegovo kampanjo, medtem ko Kremelj še naprej vodi vsesplošno vojno proti Ukrajini.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije