RADIKALNI ISLAMISTI

Putin še kar vztraja: Rusija sumi, da bi Ukrajina lahko ukazala napad v koncertni dvorani (VIDEO)

Ruski predsednik je že v soboto obljubil kaznovanje odgovornih za napad in ga kljub temu, da je odgovornost prevzela skrajna skupina Islamska država, povezoval z Ukrajino.
Fotografija: Vladimir Putin. FOTO: Mikhail Metzel Afp
Odpri galerijo
Vladimir Putin. FOTO: Mikhail Metzel Afp

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes izjavil, da so za petkov smrtonosni napad v koncertni dvorani v predmestju Moskve krivi radikalni islamisti. Ob tem je dodal, da so napadalci poskušali pobegniti v Ukrajino, in se vprašal, zakaj.

image_alt
Tako so po zaslišanju videti teroristi iz Moskve: eden na invalidskem vozičku, drugi z odrezanim uhljem ... (FOTO)

»Vemo, da so zločin zagrešili radikalni islamisti, proti ideologiji katerih se že stoletja bori sam islamski svet,« je na ruski televiziji dejal Putin.

Ruski predsednik je že v soboto obljubil kaznovanje odgovornih za napad in ga kljub temu, da je odgovornost prevzela skrajna skupina Islamska država, povezoval z Ukrajino. Tudi danes je dejal, da so napadalci hoteli pobegniti v Ukrajino.

»Seveda je treba odgovoriti na vprašanje, zakaj so teroristi po storjenem zločinu poskušali oditi v Ukrajino? Kdo jih je tam čakal?« je vprašal ruski voditelj.

V Kijevu odgovornost za vpletenost v napad odločno zavračajo.

Pred tem je sodišče v Moskvi danes v povezavi z napadom odredilo pripor za še tri osumljence. Tako kot četverico napadalcev, za katere so ruske oblasti dvomesečni pripor odredile v nedeljo, so tudi trojico moških obtožili terorizma.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije