OBETI

Prazni ležalniki: črna napoved za hrvaški turizem

Kaj se bo dogajalo?
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jože Suhadolnik

ZAGREB – Če je verjeti nekaterim napovedim, potem se hrvaškemu turizmu obeta črna prihodnost, saj število turistov v najvišji sezoni počasi upada. Letošnja sezona je bila slabša od lanske in napovedujejo se še slabši časi. Analiza inštituta za turizem je pokazala, da kar 85 odstotkov turistov na Hrvaško prispe po cesti, zato so skoraj vsak dan priče ogromni gneči na cestah. 

Hrvati očitajo pristojnim, da niso znali izkoristiti prepoznavnosti, ki jim jo je prineslo svetovno prvenstvo v nogometu. Delavci v turizmu pravijo, da država nima nobene strategije in dolgoročne vizije. Po raziskavah več kot 40 odstotkov turistov zasluži več kot 4000 evrov mesečno, skrb vzbujajoče pa je dejstvo, da zapravijo le 13 evrov dnevno zunaj nastanitve. Manj kot tretjina turistov (27 odstotkov) se je vrnilo na letovanje šestkrat ali več. 

Po podatkih inštituta za turizem so gostje najslabšo oceno podali prav za dogodke, ko vreme ni najbolj prijazno. To je le nekaj izzivov hrvaškega turizma, s katerimi se bodo ukvarjali pristojni in turistični delavci, poroča Express.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije