Potapljač iskal žrtve in umrl

Po strmoglavljenju letala identificirali sedem ljudi. Še pri dveh letalih te vrste našli manjše napake.
Fotografija: Med iskanjem razbitin je umrl še potapljač. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Med iskanjem razbitin je umrl še potapljač. FOTO: Reuters

DŽAKARTA – Med iskanjem žrtev in razbitin ponesrečenega potniškega letala družbe Lion Air ob obali Indonezije je življenje izgubil potapljač. Našli so ga nezavestnega, umrl je pozneje, ko so ga že prepeljali v bolnišnico. Po vsej verjetnosti se je nesreča zgodila zaradi nenadzorovane dekompresije oziroma zaradi nenadnega padca pritiska v jeklenki s kisikom.
Boeing 737 MAX je s 189 potniki na krovu v ponedeljek kmalu po vzletu z letališča v Džakarti strmoglavil v morje. Preiskovalci so v četrtek približno 15 kilometrov od obale našli črno skrinjico, v petek pa so iz vode potegnili uničeno podvozje letala. Napravo, ki zapisuje pogovor v pilotski kabini, še iščejo.

Svojci si želijo hitrejše identifikacije žrtev letalske nesreče. FOTO: AP
Svojci si želijo hitrejše identifikacije žrtev letalske nesreče. FOTO: AP

Indonezijske oblasti so iskalno akcijo pogrešanih podaljšale za tri dni, saj jim do včeraj še ni uspelo najti vseh trupel, svojci so zaradi tega obupani in besni.

Kot je povedal poveljnik reševalnih ekip Muhammad Syaugi, so do nedelje lahko zbrali le ostanke 105 ljudi, od tega so jih identificirali samo sedem. »Iskalno akcijo bomo podaljšali, prednost imajo človeški ostanki in druga črna skrinjica oziroma zapisovalnik zvoka. Njegov signal naj bi potapljači zaznali približno 50 metrov od glavnega trupa letala, a je zaradi močnih morskih tokov iskanje zelo težko,« je dodal.


Boeing 737 MAX 8 velja za eno od najnovejših in najnaprednejših komercialnih potniških letal na svetu, indonezijske oblasti pa so po nesreči odredile pregled vseh letal te vrste. Kot so sporočili, so še pri dveh našli manjše napake, in sicer na ekranu v pilotski kabini in na sistemu za stabilizacijo letala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije