GROŽNJE KREMLJA

Nova vojna na obzorju? Prvi Putinov diplomat izrekel jasne grožnje: Ta država bo naslednja Ukrajina

Sergej Lavrov je razkril, kjer se po ocenah ruske diplomacije oblikuje nov protiruski center.
Fotografija: Sergej Lavrov. FOTO: Sergei Karpukhin Reuters Pictures
Odpri galerijo
Sergej Lavrov. FOTO: Sergei Karpukhin Reuters Pictures

Medtem ko v Ukrajini poteka osvajalna vojna, Kremelj že grozi tudi drugim sosednjim državam. Na vprašanje enega vodilnih ruskih novinarjev Dmitrija Kiseljova, katera država nekdanje ZSSR »bi lahko postala nov protiruski center«, je prvi Putinov diplomat in eden vodilnih ljudi v Kremlju Sergej Lavrov kratko dejal - Moldavija.

image_alt
Škandal v Rusiji: Putinovo propagandistko posilili Čečeni, med njimi tudi nečak razvpitega Kadirova?

Po njegovih besedah ​​»lahko Moldavija postane naslednja Ukrajina«, ko je obtožil Zahod, ki da ​​»hujska Moldavijo proti Rusiji«. Lavrov je dejal, da težnja sedanjih moldavskih oblasti, »da državo pripeljejo v EU in Nato, priča o njihovi protiruski politiki«.

V Moldaviji so takšne besede Putinovega zunanjega ministra vzeli kot odkrito grožnjo in menijo, da bi lahko postali nova tarča v Putinovih vojnih načrtov za širitev Rusije.

Tiskovni predstavnik moldavskega zunanjega ministrstva Danijel Voda pravi, da gre za »resna grozilna sporočila ruske diplomacije« ter da imata moldavsko prebivalstvo in politika pravico do svojih strateških odločitev in prioritet, članstvo v EU pa je ena izmed njim.

image_alt
Putin povzročil paniko: je sploh še živ? (VIDEO)

»Odločno zavračamo izjave ruskega zunanjega ministra, ki ne ustrezajo resničnemu stanju in so del preverjene grozilne retorike ruske diplomacije. Rusko stran želimo spomniti, da je Moldavija izbrala pot v EU, in to podpirajo državljani Moldavije, in želimo, da Rusija spoštuje ta odnos državljanov Moldavije,« je poudaril Danijel Voda.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije