LUKSUZ

Najdražje letovišče na svetu

Rajski otok na Filipinih sprejme 48 gostov. Vsaka od šestih vil ima ekipo kuharjev.
Fotografija: Raj na zemlji FOTOGRAFIJE: Banwa Private Island
Odpri galerijo
Raj na zemlji FOTOGRAFIJE: Banwa Private Island

Sanjarite o svojem lastnem otoku na koncu sveta? Mir, narava, blaženost: morje, nebo in sonce, brez množice neznancev, le s tistimi, ki so nujni za to, da je vaš svet popoln. Za superpremožne, predvsem pa slavne in znane je to redka priložnost, da se umaknejo očem radovednih, oboževalcev in paparacev, v osamo, v kateri se lahko sprostijo in so, kar so, kdor so. To pa seveda ima ceno: 100.000 dolarjev (približno 90.400 evrov). Na dan.

Raj na zemlji FOTOGRAFIJE: Banwa Private Island
Raj na zemlji FOTOGRAFIJE: Banwa Private Island
Vključeni so jedača in pijača pa seveda ekstremni luksuz: morje in peščene plaže, bazeni in kadi na balkonu, seveda tudi razgled, ki jemlje dih. Nedotaknjena narava in vrhunske storitve, to ponuja filipinski otok Banwa, ki ga oglašujejo kot eno zadnjih oaz na svetu. Zaradi lokacije, saj leži blizu ekvatorja, je mogoče vse leto uživati v soncu in toplem vremenu. Poleg neskončnega miru in tišine, morja in neba lastniki otoka bodočim strankam ponujajo povezanost z naravo in človekom, kot je bil nekoč, z lokalnim plemenom Tagbanua, katerega pripadniki naj bi bili, kot domnevajo znanstveniki, potomci prvih prebivalcev filipinskega otočja pred 30.000 leti.

Vsaka vila ima svoj prelivni bazen.
Vsaka vila ima svoj prelivni bazen.
No, otok je svetovna novica postal ta teden, ko so za goste odprli novo letovišče. Tja lahko pridejo sami ali v spremstvu 47 prijateljev ali družinskih članov, in sicer s helikopterjem ali hidroplanom. Poleg ekskluzivne rezidence je na območju šest luksuznih vil, v katerih je prostora za 22 gostov, še dodatnih 24 pa se jih lahko nastani v vili 360 Suite na vrhu hriba z razgledom na vse štiri strani neba tropskega raja.

Ko poležavanje začne presedati, so na voljo številne aktivnosti.
Ko poležavanje začne presedati, so na voljo številne aktivnosti.
Vsaka vila ima svoj prelivni bazen in kuharja, pravzaprav ekipo kuharjev, ki bo skrbela za brbončice: na meniju so večinoma ribe in ekološko pridelana zelenjava, kajpak sveže nabrana. Ko se gostje naveličajo poležavanja, lahko izbirajo med številnimi zabavnimi užitki, denimo masažo ali pilatesom, partijo tenisa ali golfa, morda se odločijo za potapljanje.

Bar na plaži
Bar na plaži
Tam je tudi morski biolog, ki bo razkril vse o lokalni favni, tudi o zaščitenih želvah in pticah. Poskrbljeno je za nogometne navdušence s čisto pravim nogometnim igriščem. Gostje lahko igrajo namizni tenis ali odbojko na mivki. Na razpolago so kajaki, gliserji, jahte in tudi katamaran za morske izlete in potapljanje, helikopter s posadko je ves čas pripravljen, da goste v najkrajšem možnem času prepelje, kamor želijo. In če je to slišati preveč utrudljivo, je tam tudi spa.


Niste zadeli na loteriji, pa bi vseeno radi obiskali ta raj na Zemlji? Vse je mogoče: če strošek razdelite med 48 ljudi, je to (še vedno visokih, pa vendar bolj dosegljivih) 2000 dolarjev na noč. A manj kot tri oziroma pet dni (odvisno od sezone) v raju ne morete bivati. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije