STRELSKI POHOD

Morilec Kosta ima nove zahteve, predstavlja si, da je v hotelu

Kosta Kecmanović si menda domišlja, da je v petzvezdničnem hotelu. V kratkem naj bi stopil pred sodnike v procesu sojenja proti njegovim staršem.
Fotografija: Kosta K. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Kosta K. FOTO: Zaslonski posnetek

Deček Kosta Kecmanović, ki je zagrešil masaker v osnovni šoli Vladislav Ribnikar v Beogradu, pri čemer je ubil devet otrok in varnostnika ter ranil pet učencev svojega razreda in učiteljico zgodovine, je z nenavadno zahtevo šokiral zaposlene na kliniki. Od dneva poboja je nameščen v Kliniki za nevrologijo in psihiatrijo za otroke in mladino, kjer ga pregleduje zdravniška ekipa. Ves čas je tudi pod budnim očesom policije in varnostnih služb.

Po pisanju Republike.rs je fant te dni precej razburjen. »Ko ga je osebje Klinike vprašalo, v čem točno je težava, so dobili bizaren odgovor. Ker je odraščal v bolj situirani družini, ga zdaj motijo nekatere nenavadne stvari.  Vsaka dva dneva zahteva menjavo posteljnine in pravi, da osebje ne skrbi zanj. Predstavlja si, da je v hotelu s petimi zvezdicami in udi noče jesti bolnišnične hrane. Pravi, da je pod njegovim nivojem,« je povedal vir za Republiko.

image_alt
Novo v primeru Koste: našli so sporočila, ki kažejo, da je bil zaljubljen?

»Želi si celo, da mu prinesejo anatomsko blazino, ki bi nadomestila tisto 'umazano' bolnišnično blazino. Zdi se, da se morilec ne zaveda resnosti zločina, ki ga je zagrešil, je dodal vir.

image_alt
Zdravniki razkrili, kakšne težave jim povzroča 14-letni morilec Kosta

Kosta pred sodišče

Konec januarja je na sodišču potekal proces proti Kostovim staršem. Za očeta se predlaga dvanajst let zaporne kazni, z mamo dve in pol leta.

V kratkem naj bi pred poroto sedel tudi Kosta, ki bo pričal v procesu proti svojim staršem. Kot neuradno piše Republika, so za Kosto sestavili devetnajst vprašanj, na katera bo moral odgovoriti. Najprej ga bodo zaslišali o njegovih osebnih podatkih, o njegovem otroštvu in odnosu do staršev, dijakov iz šole, o samem zločinu, pa tudi, kakšni so bili motivi, ki so ga pripeljali do tako krutega dejanja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije