TEŽAVE SLOVENSKEGA DOBAVITELJA

Majhna Slovenija je v svetu pomembna: VW bo zaradi poplav pri nas zmanjšal proizvodnjo

Zmanjšal jo bo v tovarni gospodarskih vozil v Hannovru.
Fotografija: Volkswagen je odvisen tudi od Slovenije. FOTO: Matthias Rietschel Reuters
Odpri galerijo
Volkswagen je odvisen tudi od Slovenije. FOTO: Matthias Rietschel Reuters

Nemški avtomobilski proizvajalec Volkswagen bo zaradi pomanjkanja sestavnih delov začasno zmanjšal proizvodnjo v tovarni gospodarskih vozil v Hannovru. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa so tudi v tem primeru razlog težave slovenskega dobavitelja zaradi posledic poplav. Ta teden so sicer že napovedali zaustavitev proizvodnje na Portugalskem.

»Glede na trenutne razmere se moramo pripraviti, da v Hannovru od sredine septembra nekaj tednov ne bomo mogli izdelovati nobenih vozil z motorjem z notranjim zgorevanjem,« je po navedbah dpa dejal Volkswagnov tiskovni predstavnik.

Že v četrtek je Volkswagen napovedal dvomesečno zaustavitev proizvodnje v Palmeli na Portugalskem. Ustavili jo bodo 11. septembra. Kot je vodstvo ta teden zapisalo v internem sporočilu približno 5000 zaposlenim, so razlog težave slovenskega dobavitelja KLS Ljubno, ki so ga močno prizadele nedavne poplave. Obenem je napovedalo motnje na drugih proizvodnih lokacijah.

Napovedal zaustavitev še več trakov

Glavni direktor KLS Ljubno Mirko Strašek je ta teden za STA sicer dejal, da ne ve, zakaj je portugalska podružnica Volkswagna zaustavila proizvodnjo, je pa napovedal, da se bo v naslednjih tednih zaustavilo še več trakov v evropski avtomobilski industriji.

KLS Ljubno je pomemben dobavitelj zobatih obročev, ki s svojimi izdelki oskrbuje več kot 80 odstotkov avtomobilskega trga v Evropi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije