NOETOVA BARKA

Kremelj pripravlja evakuacijo Putina: država pobega že izbrana, a to ni Kitajska

Ruski predsednik miri, da je vse v redu.
Fotografija: Vladimir Putin. FOTO: Sputnik, Photo Agency, Via Reuters
Odpri galerijo
Vladimir Putin. FOTO: Sputnik, Photo Agency, Via Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin in njegov ožji krog že imata načrt za pobeg iz države, če bo šlo kaj narobe, pravi nekdanji pomočnik ruskega predsednika Abas Galjamov. Nekdanji Putinov govornik se je pri tem skliceval na neimenovani vir, za katerega je dejal, da ima notranje informacije o celotni zadevi. Po njegovih besedah ​​so načrt evakuacije začeli pripravljati spomladi in ga neuradno poimenovali Noetova barka, poroča The Daily Beast

image_alt
Tega ne vidite vsak dan: poglejte Putina za volanom mercedesa (VIDEO)

Kot že ime pove, gre za iskanje nove države, kamor bi se lahko odpravili, če bi v domovini razmere postale nevzdržne. 

»Ožji krog ruskega predsednika namreč ne izključuje, da bo izgubil vojno, bo strmoglavljen z oblasti in bo moral pobegniti,« je zapisal Galjamov.

O načrtu za evakuacijo na Kitajsko so najprej razmišljali, trdi Galjamov, a so si kasneje premislili zaradi bojazni, da so možnosti za sodelovanje Kitajcev zelo majhne, še posebej, ker prezirajo »poražence«. Zdaj je, kot je dejal, fokus na Argentini ali Venezueli. Kot pravi, Putinov zaveznik Igor Sečin trenutno razmišlja o načrtu evakuacije prav v Venezuelo.

Putin miri, da je vse v redu

Toda po Putinovih besedah ​​je vse v redu. »Na območju (posebnih vojaških operacij) ni problema z dezertiranjem. Bili so posamezni incidenti, a na splošno ni nič takega ... Ali obstajajo ljudje, ki dezertirajo s svojih položajev? Da, dogajalo se je. Dogaja se manj in manj,« je dejal Putin v sredo na srečanju s člani državnega sveta za človekove pravice.

image_alt
Putinova paravojska že v sosedstvu, znano, kdo je njihova tarča (VIDEO)

Prav tako je zanikal poročila skupin za človekove pravice, da so bila ustanovljena taborišča, kjer so v kleteh prisilno zadrževali na stotine ruskih prebežnikov, in zatrdil, da so taka poročila lažna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije