OPERACIJA

Kosovo sprejelo štiri borce, ki so se v Siriji pridružili skrajnežem

Sprejeli so 110 državljanov, ki so se v Siriji pridružili skrajnežem. Med njimi tudi borci, večinoma pa ženske z otroki.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Reuters

PRIŠTINA – Kosovo je danes v domovino sprejelo 110 svojih državljanov, večinoma žensk z otroki, ki so sledile svojim partnerjem, ki so se v Siriji pridružili skrajnežem. Pri operaciji so pomagale tudi ZDA, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»Danes v zgodnjih jutranjih urah smo izvedli zelo občutljivo in pomembno operacijo ob pomoči ZDA, v kateri je kosovska vlada v domovino sprejela 110 svojih državljanov iz Sirije,« je na novinarski konferenci dejal kosovski pravosodni minister Abelard Tahiri. V skupini so bile večinoma ženske s svojimi otroki ter štirje borci, je pojasnil.

Džihadistom v Siriji in Iraku se je po podatkih notranjega ministrstva pridružilo okoli 300 državljanov Kosova. Okoli 70 je bilo ubitih, 120 pa se jih je vrnilo, večino so ob vrnitvi v domovino aretirali. Kosovo je namreč pred leti sprejelo zakon, v skladu s katerim osebam, ki se v tujini pridružijo oboroženi skupini, grozi do 15 let zapora.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas