KAJ JE RES

Ima Putin dvojnike? Tako odgovarjajo v Kremlju

Dmitrij Peskov pravi, da so govorice, ki krožijo, laž.
Fotografija: Vladimir Putin FOTO: Sputnik Via Reuters
Odpri galerijo
Vladimir Putin FOTO: Sputnik Via Reuters

V Kremlju so zavrnili namigovanja o tem, da ima ruski predsednik Vladimir Putin dvojnika ali več dvojnikov, ki naj bi ga nadomeščali na določenih javnih nastopih, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po obisku ruskega predsednika na okupiranih območjih v Ukrajini so se v Kijevu pojavila namigovanja, da »to sploh ni bil pravi Putin«.

»Verjetno ste že slišali govorice, da naj bi imel Putin več dvojnikov, ki hodijo naokrog, medtem ko on sedi v bunkerju. To je laž,« je tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov dejal v ponedeljek na izobraževalnem dogodku za mlade v Moskvi.

»Sami vidite, kakšnega predsednika imamo. Vedno je bil zelo dejaven, in takšen tudi ostaja. Tisti, ki delamo z njim, ga komaj dohajamo,« je dodal Peskov.

Njegovi komentarji so sledili večkratnim namigovanjem, da Putina ob pojavljanju v javnosti nadomeščajo dvojniki. Zadnji namigi so se v medijih pojavili, potem ko je Putin minuli teden odpotoval v Ukrajino in obiskal območja v regijah na vzhodu države, ki jih je zasedla Rusija.

image_alt
Je Putin za obisk uporabil dvojnika? To naj bi kazal ta del telesa (FOTO)

»To ni bil pravi Putin,« je takrat dejal sekretar ukrajinskega nacionalnega varnostnega in obrambnega sveta Oleksij Danilov, v Kremlju pa so njegove namige odločno zanikali.

O tem, da bi Putina na katerem koli uradnem nastopu v javnosti nadomeščal dvojnik, ni nobenih dokazov, še navaja dpa.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije