NA KAVO

Hrvati 1. marca odpirajo terase lokalov

Gostinski lokali na Hrvaškem bodo odprli svoje terase.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel

Hrvaški gostinski lokali bodo 1. marca lahko odprli svoje terase, je na današnji seji hrvaške vlade potrdil premier Andrej Plenković. Napovedal je, da bodo dovolili tudi športne dejavnosti v zaprtih objektih. Dejal, da so se odločili za omilitev protikoronskih ukrepov, kljub temu da se od minulega četrtka povečuje število novih okužb z novim koronavirusom. Dodal je, da bodo podrobnosti omilitve ukrepov predstavili na petkovi novinarski konferenci nacionalnega štaba civilne zaščite.

Na Hrvaškem danes mineva natanko leto dni od prvega primera okužbe z novim koronavirusom. Nacionalni štab civilne zaščite je medtem sporočil, da so v zadnjih 24 urah ob 6433 opravljenih testih potrdili 544 novih okužb. Umrlo je 12 bolnikov s covidom 19.


Kakšno je stanje pri njih?


Danes objavljeno število novih okužb je nekoliko višje kot prejšnji četrtek, ko so v 6072 testih potrdili 365 okužb. Četrtek pred tem je bilo v 5930 testih 516 novih okužb. Glede na danes objavljene podatke lokalnih štabov civilne zaščite je bilo v minulih 24 urah v primorsko-goranski županiji 45 novih okužb. Iz istrske županije poročajo o štirih novih primerih.

Na Hrvaškem je trenutno 2933 aktivnih primerov okužbe. V bolnišnicah se zdravi 790 covidnih bolnikov, od katerih jih 70 potrebuje pomoč medicinskih ventilatorjev. V samoizolaciji je 11.869 ljudi. Doslej so opravili 1.327.769 testov in okužbo potrdili pri 241.592 ljudeh. Umrlo je 5489 covidnih bolnikov. Okrevalo je 233.170 obolelih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije