POŽAR

FOTO: Ogenj uničuje domove zvezdnikov, število smrtnih žrtev narašča

Obsežni požar v Kaliforniji je uničil tudi domove Miley Cyrus, Gerarda Butlerja in Kim Basinger.
Fotografija: Požar Woolsey v Malibuju v Kaliforniji. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Požar Woolsey v Malibuju v Kaliforniji. FOTO: Reuters

LOS ANGELES – Kalifornijske oblasti, ki se v zadnjem tednu neuspešno borijo z ognjenimi zublji, so sporočile, da so našle zoglenela trupla še šestih ljudi, število smrtnih žrtev pa je ob tem naraslo na 48. Gre za največji in najbolj uničujoči požar v zgodovini Kalifornije, v katerem pa še vedno pogrešajo več kot 200 ljudi. V zadnjih dneh gasilcem sicer pomaga bolj vlažno vreme in tudi manj vetra, vseeno pa so požar za zdaj omejili le 35-odstotno.
 
Požar Camp še vedno ogroža 15.500 objektov, evakuiranih je še vedno okoli 50.000 ljudi. V šestih dneh je uničil 50.500 hektarjev površin in 7000 objektov, večinoma v mestu Paradise, ki je približno 280 kilometrov severno od San Francisca. Večini od 27.000 prebivalcev mesta je uspelo pobegniti, forenzične ekipe s psi pa iščejo tiste, ki jim ni. Na jugu Kalifornije še vedno divja požar Woolsey, ki je povzročil evakuacijo 200.000 ljudi na območju premožnega mesta Malibu, zadal dve smrtni žrtvi in požgal 400 objektov.


V Malibuju je ogenj uničil domovanja tudi številnim zvezdnikom, med drugim pevki Miley Cyrus, igralcu Gerardu Butlerju in manekenki Kim Basinger. Že pred tem je požar z domov pregnal tudi Kim Kardashian ter pevki Lady Gaga in Cher ...

Številni znani obrazi so se sicer pridružili dobrodelnim akcijam in poskušajo pomagati tako žrtvam kot tudi gasilcem, ki se vsak dan borijo s plameni. Khloe Kardashian jim je dostavila zaloge vode in hrane ter kapljic za oči. Televizijska voditeljica Ellen DeGeneres je njihovemu skladu podarila 100.000 dolarjev, prav tako se je z donacijo izkazala igralka Sandra Bullock in enak znesek nakazala dobrodelni organizaciji Humane Society za žrtve požarov.







Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije