IZREDNE RAZMERE

FOTO in VIDEO: Hudo neurje ruvalo drevje in odnašalo avtomobile

V Avstriji in Nemčiji je bilo stanje kaotično.
Fotografija: Takšne prizore je bilo te dni videti v Nemčiji. FOTO: Beckerbredel, AP
Odpri galerijo
Takšne prizore je bilo te dni videti v Nemčiji. FOTO: Beckerbredel, AP

CELOVEC, MÜNCHEN – Avstrijo in Nemčijo so v četrtek prizadela močna neurja, ki so zalila več kleti in sprožila tudi nekaj zemeljskih plazov. Gasilci so imeli veliko dela, poročata avstrijska tiskovna agencija APA in nemška dpa.

Nad avstrijsko Koroško se je v četrtek zvečer razbesnelo močno neurje z obilnimi padavinami in tudi točo. Najhujše je bilo na območjih Špitala ob Dravi in Šentvida ob Glini. Zalilo je več kleti, gasilci pa so morali posredovati v 70 primerih. Posledice neurja odstranjujejo še danes.


Podobno je bilo tudi na zahodu avstrijske Štajerske. Tudi tam je zalivalo kleti. Eno hišo pa je zasul nanos hudournika.

O močnih neurjih poročajo tudi iz nemških zveznih dežel Posarje, Porenje in Pfalško ter Baden in Württemberg. Tudi tam je zalilo številne kleti. Ponekod v Posarju so bili nalivi tako močni, da so se ulice spremenile v hudournike in je odnašalo parkirane avtomobile. V Stuttgartu je ruvalo drevje, na Bavarskem pa se je ponoči sprožilo več zemeljskih plazov, ki so ponekod zasuli tudi ceste.

Gasilci so imeli polne roke dela. FOTO: Beckerbredel, AP
Gasilci so imeli polne roke dela. FOTO: Beckerbredel, AP

Tudi iz Luksemburga poročajo o hudi uri. Gasilci so morali reševati 18 oseb, ki jih je ogrozila narasla voda. Vse so uspešno prepeljali na varno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije