NEZAŠČITENI PODATKI

Facebook mora Evropi plačati rekordnih 1,2 milijarde evrov

Ameriški tehnološki velikan Meta mora plačati rekordno kazen v višini 1,2 milijarde evrov zaradi prenosa podatkov med EU in ZDA.
Fotografija: FILE PHOTO: A 3D printed Facebook's new rebrand logo Meta and Facebook logo are placed on laptop keyboard in this illustration taken on November 2, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration//File Photo FOTO: Dado Ruvic Reuters
Odpri galerijo
FILE PHOTO: A 3D printed Facebook's new rebrand logo Meta and Facebook logo are placed on laptop keyboard in this illustration taken on November 2, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration//File Photo FOTO: Dado Ruvic Reuters

Meta Platforms, ki je v lasti ustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga, mora plačati rekordno kazen v višini 1,2 milijarde evrov, ker je zlorabila podatke svojih uporabnikov, pišejo tuji mediji. Irska komisija za varstvo podatkov je sporočila, da je Meta s premikanjem podatkov med Evropo in ZDA kršila pravila EU o varstvu podatkov.

Meta bo kaznovana z rekordno visoko globo, poleg tega pa bodo morali podatke izbrisati ali premakniti nazaj v Evropo.

V odzivu na odločitev so iz podjetja sporočili, da se bodo nanjo pritožili in da ta ne bo imela takojšnih posledic za delovanje Metinih družbenih omrežij v državah EU. 

Višina globa je podrla rekord, ki ga je leta 2021 imel Amazon, ko so ga regulatorji v Luksemburgu kaznovali s 746 milijoni evrov kazni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije