STARŠEVSTVO

Enajstmesečno deklico odpeljali v bolnišnico, mama opozarja starše ...

Predstavila je svojo grozljivo izkušnjo, potem ko je deklica spila preveč vode.
Fotografija: V bolnišnici. FOTO: Facebook, posnetek zaslona
Odpri galerijo
V bolnišnici. FOTO: Facebook, posnetek zaslona

Pediatri ne priporočajo dodajanja vode dojenčkom, mlajšim od šestih mesecev, ki so polno dojeni, česar večina staršev tudi spoštuje. V zelo vročih dnevih sicer lahko dodamo kakšno žličko vode, a pri količini vode moramo biti previdni, opozarjajo strokovnjaki, saj je preveč popite vode za dojenčka lahko nevarno.


Tega se je na lastni koži naučila tudi mama 11-mesečne deklice Elly Katie Gorter. Deklica je zaradi zastrupitve z vodo končala v bolnišnici. »Zastrupitev z vodo je mogoča, kar je izkusila včeraj moja Elly, ko je odkrila, da lahko pije vodo, v kateri se je kopala. V tistem trenutku nisem preveč razmišljala, a smo malo pozneje že poklicali reševalce. Postala je letargična, začela je bruhati, težko dihati. V telesu je imela toliko vode, da ji je pljuča kar stisnilo. Tudi pri starejših otrocih, starih leto dni, morate biti previdni z vnosom vode,« je napisala v svoji objavi na facebooku.

»Dojenčki imajo lahko še nerazvite ledvice in preveč vode v prvem letu življenja lahko razredči raven natrija v organizmu, kar lahko pripelje do kome, poškodb možganov in smrti, so za tuje medije opozorili strokovnjaki iz Healt Directa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije