ODZIV

FOTO: V LMŠ obsojajo strahopetno provokacijo

Policija preiskuje tudi sum grožnje.
Fotografija: Preluknjana kolesa na avtu Lidije Divjak Mirnik. FOTO: Luka Špoljar
Odpri galerijo
Preluknjana kolesa na avtu Lidije Divjak Mirnik. FOTO: Luka Špoljar

LJUBLJANA – Poslanski kolegi Lidije Divjak Mirnik iz vrst Liste Marjana Šarca (LMŠ) so se odzvali na incident, v katerem je neznanec tej kandidatki LMŠ za županjo Maribora prerezal pnevmatike na avtomobilu in na njem pustil obešeno lutko z njeno podobo.

Izjavo, pod katero se je podpisal vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović, objavljamo v celoti:

»Zavrženo dejanje, ki so ga neznanci povzročili naši poslanki Lidiji Divjak Mirnik obsojamo in imamo do njega ničelno toleranco. V poslanski skupini LMŠ smo prepričani, da tovrstne strahopetne provokacije ne ponujajo pravih argumentov v prizadevanju za dobrobit slovenskega naroda. Dokler prevladujejo argumenti moči, sovražnega govora, nasilja in uničevanja, izgublja izključno in samo Maribor. V prihodnost lahko zremo le na osnovi dialoga, zato Maribor kot eden izmed centrov Slovenije potrebuje spoštovanje in napredno misleče ljudi. Trdno smo prepričani, da poslankino iskreno delo zasenčuje sporočilo tovrstnih dejanj in ob tem ji bomo poslanke in poslanci LMŠ venomer stali ob strani. Pričakujemo ustrezne ukrepe pristojnih organov.«
Prerezane gume na avtu Lidije Divjak Mirnik. FOTO: Tadej Regent
Prerezane gume na avtu Lidije Divjak Mirnik. FOTO: Tadej Regent

Iz PU Maribor so sicer sporočili, da je neznanec ponoči na parkiranem osebnem avtomobilu znamke Ford B-MAX prebodel vse štiri pnevmatike, na pokrov motorja pa privezal lutko, ki ima na obrazu sliko poslanke. Ker ta kandidira tudi za županjo Maribora, policija poleg poškodovanja tuje stvari preverja tudi sum grožnje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije