V CELICI

Milijarderja pedofila našli mrtvega v celici

Hvalil se je, da je predstavil Melanio Donaldu Trumpu.
Fotografija: Jeffrey Epstein. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Jeffrey Epstein. FOTO: Reuters

NEW YORK – Jeffreyja Epsteina (66), ki je bil v New Yorku zaprt do sojenja zaradi spolnih odnosov z mladoletnicami, so našli mrtvega. V svoji celici je naredil samomor.

Novica o smrti milijarderja prihaja dva tedna za tem, ko so ga v zaporu dali pod posebno varovanje prav zaradi nevarnosti, da namerava narediti samomor.

Epstein se je 8. julija izrekel za nedolžnega v primeru spolne trgovine. Med drugim so ga bremenile obtožbe, da je zvabil več deset 14-letnic v svoje razkošne domove v New Yorku in na Floridi ter jim plačal za spolne usluge. Trdil je, da so bila spolna srečanja z domnevnimi žrtvami sporazumna ter da je bil prepričan, da so bile stare 18 let.

Epstein je bil že pred desetletjem obtožen spolnih odnosov z mladoletnicami na Floridi, kjer se je zaradi dobrih zvez izvlekel z milo kaznijo, newyorški zvezni tožilci pa so ga pred kratkim spet obtožili in grozil mu je dosmrtni zapor. Med svoje prijatelje je štel predsednika ZDA Donalda Trumpa, nekdanjega predsednika Billa Clintona in tudi britanskega princa Andrewa. Epstein se je po poročanju New York Timesa hvalil, da je prav on Sevničanko Melanio Knauss predstavil njenemu bodočemu možu Donaldu Trumpu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije