Interaktivna karta: poglejte, kako se smrtonosni virus širi po Evropi

Po zadnjih podatkih je za koronavirusom zbolelo skoraj 80.000 ljudi, skupno število smrti je 2629. Več kot 11.000 okuženih je v kritičnem stanju, več kot 25.000 ljudi pa je okrevalo.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Iz dneva v dan se število okuženih s koronavirusom povečuje tudi zunaj Kitajske, od koder ta izvira. To potrjujejo tudi skrbi Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). Strokovnjaki namreč pozivajo k vse večji previdnosti zaradi nevarnosti širjenja epidemije.



Italija je država, ki jo je omenjeni virus najbolj prizadel zunaj Azije. Do zdaj je na severu Italije umrlo sedem ljudi, okuženih pa je več kot 200 ljudi. To število se seveda iz ure v uro povečuje. Žarišče okužb s koronavirusom je v Lombardiji, kamor bo danes tudi odpotovala mednarodna misija strokovnjakov, da oceni tamkajšnje razmere. Po zadnjih podatkih je tam potrjeno 150 primerov okužbe.

O koronavirusu danes v parlamentu

Zaradi izbruha okužb s koronavirusom v Italiji je po ocenah ministrstva za zdravje možnost pojava tega virusa tudi pri nas velika. Danes bo tako potekalo srečanje z vodstvi bolnišnic, sklican pa je tudi odbor državnega zbora za zdravstvo. V Rimu se bodo sestali še zdravstveni ministri sosednjih držav.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije