KAKO TOPLO BO?

Hrvati objavili veliko vremensko napoved: takšno bo poletje

Pogoste nevihte napovedujejo predvsem za območja Dalmacije in južne dele kopenske Hrvaške. Severnemu Jadranu in osrednji Hrvaški ter Slavoniji grozijo daljša obdobja visokih temperatur in s tem vročinski valovi.
 
Fotografija: Pri Betini na Muterju so opazili meduze. FOTO: Michaldziedziak, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Pri Betini na Muterju so opazili meduze. FOTO: Michaldziedziak, Getty Images, Istockphoto

Znani meteorološki servis AccuWeather je objavil veliko napoved za poletje za vso Evropo. Kot so napovedali, lahko večji del Evrope pričakuje več vročinskih valov, medtem so za jugovzhodno Evropo in Balkan napovedujejo nevihte, piše Index.hr.

Pogoste nevihte napovedujejo predvsem za območja Dalmacije in južne dele kopenske Hrvaške. Severnemu Jadranu in osrednji Hrvaški in Slavoniji grozijo daljša obdobja visokih temperatur in s tem vročinski valovi.

Tudi vremenoslovci državnega hrvaškega meteorološkega zavoda (DHMZ) so objavili sezonsko napoved za letošnje poletje. Po pisanju Index.hr bodo prvi dnevi junija prinesli toplejše in nekoliko stabilnejše vreme, topleje od povprečja pa bo menda skozi vse poletje.


Kakšno bo poletje?

Po vremenski napovedi DHMZ za junij, julij in avgust bo nadpovprečno toplo. Vročinski valovi bodo trajali tudi po več dni skupaj. Mogoči bodo sicer tudi občasni prodori hladnega zraka oziroma krajša obdobja s temperaturo, ki je lahko nižja od povprečne mesečne za tisti poletni mesec.

Dežja naj bi bilo manj oziroma v povprečju. Skupna količina padavin za to sezono bo manjša ali pa enaka povprečju. V juliju in avgustu se pričakujejo daljša sušna obdobja v severnem delu Hrvaške.

Čeprav pričakujejo manj dežja, pa to ne pomeni, da neviht in ploh ne bo, piše Index. Vse kaže, da bodo padavine le neenakomerno razporejene.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije