DARILO

FOTO: Konec čezmejnih incidentov, Pahor Kolindi podaril GPS-napravo

»Hrvaška lahko vedno računa na mojo pomoč.«
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Blaž Samec, Delo

LJUBLJANA – Več kot leto dni po arbitražni razsodbi o poteku slovensko-hrvaške meje se incidenti s hrvaškimi plovili v slovenskem morju nadaljujejo. Kot poroča STA, jih je bilo samo letos že 295, med njimi so kršitelji tudi hrvaški policijski čolni. 

V razreševanje situacije se je vključil tudi predsednik države Borut Pahor, ki upa, da bo zaradi tesnih stikov s hrvaškimi političarkami uspel incidente vsaj omejiti, če ne ravno preprečiti. Kot je objavil na enem izmed svojih spletnih omrežij, verjame v nenamernost hrvaških incidentov ter neškodljive namene hrvaških ribičev in policistov. »Treba jih je razumeti. Nimajo ustrezne opreme, zato nehote večkrat na dan zaplujejo v slovenske teritorialne vode,« je povedal Pahor. Ob tem pa sporočil, da je našel rešitev.

Kot smo izvedeli iz zaupnih virov blizu predsednika, se je zadevo odločil vzeti v svoje roke. Na lastne stroške je kupil rabljeno GPS-napravo GoClever in jo podaril hrvaški predsednici Kolindi Grabar-Kitarović, da bi ji s tem pokazal, kako lahko rešljiva je nastala situacija, če se je lotiš na pravi način. V pismu ji je položil na dušo, naj Hrvaška vendarle investira v posodobitev opreme hrvaških policijskih čolnov, da se ti ne bodo več vsakodnevno izgubljali po Piranskem zalivu. »Podarjeno napravo sem dobil za le 35 evrov,« je še zapisal Pahor in obljubil, da lahko v primeru pomanjkanja sredstev za investicijo v opremo Hrvaška vedno računa na slovensko pomoč.

FOTO: Zaslonski posnetek
FOTO: Zaslonski posnetek


Opomba (2. 4. 2019): Prispevek je plod naše domišljije in je prvoaprilska potegavščina. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije