KAKOVOSTEN NAPAD

Čestitke in pozdravi: tako je Hezbolah čestital Iranu za napad na Izrael

»Islamska republika je kljub grožnjam, ustrahovanju in pritiskom uveljavila svojo naravno in zakonito pravico ter s pogumom brez primere in veliko modrostjo uresničila svojo iskreno obljubo«.
Fotografija: Nočno vojaško operacijo proti Izraelu je Hezbolah označil za kakovosten napad brez primere. FOTO: Zaslonski Posnetek Omrežje X
Odpri galerijo
Nočno vojaško operacijo proti Izraelu je Hezbolah označil za kakovosten napad brez primere. FOTO: Zaslonski Posnetek Omrežje X

Proiransko šiitsko gibanje Hezbolah je danes čestitalo Iranu za nočno vojaško operacijo proti Izraelu, ki jo je označilo za kakovosten napad brez primere. Ob tem je pohvalilo »pogumno in modro odločitev« Teherana za odločen odgovor na izraelski napad na iranski konzulat v Damasku.

image_alt
Iran Američanom poslal zelo nevarno sporočilo: »Če naredite ta korak ...«

»Islamska republika je kljub grožnjam, ustrahovanju in pritiskom uveljavila svojo naravno in zakonito pravico ter s pogumom brez primere in veliko modrostjo uresničila svojo iskreno obljubo,« je gibanje zapisalo v sporočilu za javnost.

Hezbolah je še navedel, da so v operaciji zadeli natančno določene vojaške cilje kljub sodelovanju ZDA z Izraelom.

image_alt
Poznavalec o nočnem napadu na Izrael: Gre za povračilni ukrep in izraz moči

Iran je ponoči z več kot 300 droni in raketami izvedel povračilne napade na Izrael v odgovor na napad na konzulat v Damasku 1. aprila, vendar jih je izraelska vojska s pomočjo zaveznikov večino sestrelila. Smrtnih žrtev ni bilo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije