IGRE NA SREČO

165 jih je zadelo 143 milijonov

Olmen v Belgiji občutno bogatejši, saj je vanj treščil jackpot. Tako velikega skupinskega dobitka še ni bilo.
Fotografija: Sreča je tokrat obiskala Olmen. FOTO: Zentilia/Getty Images
Odpri galerijo
Sreča je tokrat obiskala Olmen. FOTO: Zentilia/Getty Images

V slogi je moč, so dokazali prebivalci kraja Olmen blizu Antwerpna, ki bodo letos prav zares uživali v veselem decembru. Božični čudež, so vpili mnogi, ko so se iz loterijskega bobna skotalile ravno kroglice s številkami, ki jih je izbrala skupina 165 nadobudnežev: euromillions jih je nagradil s kar 143 milijoni evrov, po plačilu davka bo tako vsak v žep pospravil okoli 860 tisočakov.

Komajda verjeli, da so zadeli

Skoraj milijon je tako zadel vsakega igralca, ki se je odločil za skupinsko potegovanje za bajni jackpot. To je nedvomno največja skupina, ki je v Belgiji doslej vplačala zmagovalno kombinacijo številk; kot so pojasnili pristojni pri loteriji, so vsi prispevali enak znesek, po 15 evrov, in zadeli terno. Takšni sreči ni bil priča še nikoli, je pristavil še ponosni lastnik trafike Wim Van Broekhoven, ki je tako spisal čudovito božično zgodbo. Skupinskih vložkov v Belgiji sicer ni malo, a tako bogatega izplačila tako veliki skupini še ni doživel, nejeverni pa so bili tudi številni člani srečne skupine, saj je tako rekoč vsak posebej prišel še preverit, ali so zares zadeli jackpot. In kako so se odzvali ob novici? Različno, je povedal prodajalec, nekateri povsem stoično, saj so hoteli ohraniti mirno kri, spet drugi pa evforično, saj so se takoj prepustili navdušenju in začeli proslavljati.

Euromillions igrajo v devetih evropskih državah. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Euromillions igrajo v devetih evropskih državah. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Identiteta zmagovalcev ni znana, Olmen, ki šteje slabih 4000 prebivalcev, pa bo letos zanesljivo zasijal še posebno praznično, saj se obeta velika zabava v kraju, ki se bo nedvomno zavihtel na seznam najbogatejših v državi. Kako bodo zapravili znesek, po večini molčijo, ena od zmagovalk, stara 20 let, pa je razodela, da bo zase in za svoje pse kupila novo hišo. Vsekakor je jasno, da bo v novem letu vsak od zmagovalcev finančno občutno lažje zadihal in ublažil udarec zaradi podražitev in energetske krize, med osmoljenci, ki so ostali praznih rok oziroma se niso odločili za skupinski vložek, pa nevoščljivosti vsaj za zdaj ne gre zaznati.

Pri euromillionsu, ki ga igrajo še v Franciji, Veliki Britaniji, Španiji, Avstriji, Švici, Luksemburgu ter na Portugalskem in Irskem, so letos podelili kar nekaj sreče, med drugim več kot 200 milijonov srečnežu v Veliki Britaniji.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije