CVET Z JUGA

Zmagovalka Eme bo bdela nad RTV Slovenija

Objavljeno 01. maj 2020 07.11 | Posodobljeno 01. maj 2020 08.03 | Piše: M. U.

Alenka Gotar se je pridružila novim članom programskega sveta nacionalke.

Alenka Gotar. FOTO: Mediaspeed
Poslanci so z 51 glasovi za in 36 proti imenoval sedem novih članov programskega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS), in sicer Alojza Bogataja, Nastio Flegar, Alenko Gotar, Roka Hodeja, lavka Kmetiča, Janeza Štuheca in Andreja Prebila. Osmim svetnikom, ki prihajajo iz vrst civilne družbe, bo namreč 16. maja potekel mandat.

Člani parlamentarne mandatno-volilne komisije (MVK) so se sicer na seji 21. aprila odločali med 60 kandidati za programskega svetnika RTVS. Ker so po dveh krogih glasovanja podporo namenili le omenjeni sedmerici, za osmega pa glasov ni bilo, bo komisija znova objavila razpis, tokrat le za enega svetnika.

Alenka Gotar je februarja 2007 s pesmijo Cvet z juga zmagala na Emi 2007, predizboru tekmovanja za Pesem Evrovizije 2007, ki je bilo v Helsinkih 12. maja 2007, kjer je dosegla 15. mesto. 


Iz opozicijskih strank LMŠ, SD in Levice je bilo slišati kritike, da so si stranke koalicije razdelile članstvo v programskem svetu, čeprav bi tam morali sedeti predstavniki vseh poslušalcev in gledalcev. Opozarjali so, da je RTVS javni, ne pa vladni ali strankarski zavod. Poslanci koalicije se na seji na očitke niso odzvali.
Deli s prijatelji