ZA NOVO LETO

Zmago Jelinčič razkril, kaj je njegova nekdanja poslanka storila tik pred prestopom v SDS

Lidija Ivanuša naj bi mejo prečkala s ponarejenim covidnim potrdilom.
Fotografija: Zmago Jelinčič. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Zmago Jelinčič. FOTO: Voranc Vogel

Lidija Ivanuša, nekdanja poslanka SDS, je ena od ovadenih, ki so jih pri prehodu državne meje ujeli s ponarejenim covidnim potrdilom oziroma potrdilom o prebolelosti, cepljenju ali testiranju (PCT)

Ivanuševa je sicer leta 2019 zapustila poslansko skupino SNS in se pridružila stranki SDS in njeni poslanski skupini. Takrat je na facebooku zapisala, da ravnanja SNS v zadnjem času ne izražajo ciljev in vrednot, zaradi katerih se je odločila za aktivno politično udejstvovanje.

Jelinčič: Vzela darilo in odšla

Lidija Ivanuša. FOTO: DZ RS
Lidija Ivanuša. FOTO: DZ RS
Nezakonito ravnanje njegove nekdanje poslanke je za 24ur komentiral tudi predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. Kot je dejal, ga dogodek ne preseneča, saj da integriteta ni bila njena vrlina. Razkril pa je tudi, kako se je ona pravzaprav razšla s stranko SNS. Kot je dejal, je poslansko skupino zapustila za novo leto, pred tem pa je storila nekaj, kar ga je izjemno presenetilo. Tik pred izstopom je namreč v SNS prevzela novoletno darilo – celoletno vinjeto –, nato pa odšla. »Čez pol ure je ni bilo več,« se spominja Jelinčič.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije