ULILA SE JE KRI

Zgrožena mamica: Starši, ne delajte tega, prosim vas!

Njena Kaja bo zaradi neodgovornih staršev nekaj časa jedla samo pasirano hrano in pila po slamici.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto

Teja je na facebooku opisala, kaj se je zgodilo, ko je bila skupaj z dveletno hčerjo na enem izmed igrišč. Kot je zapisala, gre za apel na starše, naj gledajo svoje otroke, ko se igrajo na igriščih, kjer so tudi drugi malčki. Nesreča namreč nikoli ne počiva. 

Zapis objavljamo v celoti (nelektorirano): »Kaja, punčka stara komaj drobceni dve leti, se je v petek kot skoraj vsak običajen dan šla z mamico igrat v igralni center Bumbar Park - gre za velik igralni center, na katerem se lahko igrajo otroci različnih starosti. V Bumbar parku ni poskrbljeno za varnost otrok(ni vzgojiteljev, animatorjev, varnsotnikov), povsod so table Na lastno odgovornost - to pomeni, da so starši tisti, ki morajo gledati svoje otroke, saj se sami ne znajo paziti.
Opazila sem, da imajo prav tako veliko tabel, ki opozarjajo na to, kar se sme in kar se ne sme - na eni izmed tabel na veliko piše, da se otroci ne smejo peljati v nasprotno smer zaradi nevarnosti trčenja z drugimi otroci. Razumem, da otroci tega ne znajo prebrati, ampak starši pa znajo kajne? No, naša Kaja se je igrala, jaz sem jo imela ves cas na okah in gledala kje se igra. Naenkrat swm zagledala, da se Kaja pelje po toboganu, medtem ko ji je nasproti gor po toboganu tekla punčka, ki je bila starejša od nje vsaj nekaj let. Deklici sta trčili skupaj v parih sekundah in takrat je že bilo prepozno - Kaji se je kri ulila iz ust,začela je grozno jokati. Smo sli takoj v bolnisnico, kjer so ji ravnali zobke naprej, saj je imela vse premaknjen nazaj. Dobila je tudi sive, saj je neprestanoma zelo krvavela. Nekaj casa bo mogla samo jesti pasirano hrano, pije lahko samo z slamico.. 

Izpoved mamice. FOTO: Facebook
Izpoved mamice. FOTO: Facebook

Nisem videla punčke, niti njenih staršev - nihče se ni prišel niti opravičit ali vprašat, kako je Kaja. Starši, ki peljete otroke v igralne centre in jih tam pustite ter sploh ne gledate kje so, ne delajte tega prosim Vas - pazite na svoje otroke in jih opozarjajte. Za varnost svojih in drugih otrok!! Če slučajno ta zapis vidi mamica ali oče od punčke, ki je plezala v nasprotno smer, kot je dovoljeno, bi samo rekla, da bi bilo lepo od nje, da se vsaj opraviči. Vsaj to bi se spodobilo.«

Pod Tejino izpovedjo se je usulo mnogo komentarjev (nelektorirano): »To se dogaja samo zato, ker starši, kateri gredo s svojimi otroki na takšne kraje iščejo v bistvu samo malce oddiha oz. prostega časa -> "HOČEM IMETI MIR". To razumem, tudi sam to včasih naredim, da v miru spijem kakšno kavico, ampak to ne pomeni, da otroka nimam na očeh. Eni tole dejstvo preprosto ignorirajo ker mislijo, da se tako ali tako nič ne more zgoditi. Največji fenomen so "grupe" staršev, ki otroke prepustijo usodi, sami pa zijajo v mobitele in govorijo ko raztrgani apotekarji zato se ne čudim, da se kaj takšnega zgodi. Aja, da se o kulturi obnasanja ne bi pogovarjali ne. Naj se mala čmprej pozdravi.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije