RAZPIS

Želite postati gasilec? Prijavite se

Ministrstvo za obrambo razpisuje program usposabljanja za pridobitev poklica gasilec.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Dejan Javornik

LJUBLJANA – Ministrstvo za obrambo je objavilo razpis za izvedbo usposabljanja za pridobitev poklica gasilec v letu 2019.

Besedilo razpisa ter seznam osebne varovalne in druge opreme potrebne za usposabljanje sta objavljena na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje in v reviji Gasilec, ki bo izšla.

Usposabljanje bo potekalo na objektih, poligonih in drugih površinah Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje RS (ICZR RS) na Igu, v Sežani in Logatcu.

Pogoji za pristop so srednja tehnična ali srednja strokovna izobrazba (V. stopnja), zdravniški pregled, opravljen v skladu s petim členom pravilnika o ugotavljanju zdravstvene sposobnosti operativnih gasilcev z dodanim testiranjem za delo na višini, polnoletnost, dokazilo, da posameznik ni v kazenskem postopku in da ni bil pravnomočno obsojen za kaznivo dejanje zoper življenje, telo in premoženje, zagotovljeno plačilo stroškov usposabljanja, zagotovljena vsa potrebna osebna varovalna in druga oprema, dokazilo o opravljenem vozniškem izpitu.

Stroški usposabljanja znašajo približno 3550 evrov na kandidata.

Gasilska šola bo zaradi zagotavljanja najvišje stopnje varnosti med usposabljanjem, predvidoma 15. novembra 2018 na Igu ali v Sežani, izvedla predhodno preverjanje psihofizičnih sposobnosti kandidatov in na osnovi rezultatov preverjanja izdala mnenje o ustreznosti kandidata za udeležbo na usposabljanju.

Usposabljanje bo trajalo 24 tednov oziroma 911 pedagoških ur in bo potekalo od 3. januarja 2019 do vključno 13. junija 2019.

Več o razpisu, pogojih in prijavi najdete tukaj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije