ZAPORE

Začeli odstranjevati cestninsko postajo Vransko

Greste na pot? Potem morate preveriti, kaj vas čaka.
Fotografija: Začeli so odstranjevati cestninsko postajo Vransko. FOTO: Darsova cestna kamera
Odpri galerijo
Začeli so odstranjevati cestninsko postajo Vransko. FOTO: Darsova cestna kamera

LJUBLJANA – Ta konec tedna so na številnih cestah, tudi avtocestah, po Sloveniji zapore zaradi del, zaradi česar ponekod že nastajajo zastoji.

V petek popoldne so na štajerski avtocesti zaprli prehitevalni pas pred cestninsko postajo Vransko proti Mariboru zaradi priprave na večerno popolno zaporo v sklopu del za odstranitev cestninske postaje, zato je pričakovati zastoje. Od 19. ure dalje in vse do ponedeljka zgodaj zjutraj, 15. aprila 2019, bo namreč zaprt odsek avtoceste med Šentrupertom in Vranskim proti Ljubljani zaradi odstranjevanja cestninske postaje Vransko. Obvoz je urejen po vzporedni državni cesti.

Od ponedeljka zjutraj bo promet na delu odseka med Vranskim in Šentrupertom (združena je odstranitev cestninske postaje in obnova približno 4 km vozišča v obeh smereh) urejen po dveh zoženih pasovih tako proti Mariboru kot proti Ljubljani. Taka prometna ureditev bo predvidoma do 6. maja, nato bo promet urejen samo po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v drugi polovici julija letos.



Od petka od 23. ure do nedelje do predvidoma 20. ure bo na odseku avtoceste A1 med Lukovico in Krtino proti Ljubljani zaradi del zaprt vozni pas. Od nedelje do srede, 17. aprila 2019, so v času od 23. do 15. ure na odseku avtoceste A1 med Krtino in Lukovico proti Mariboru predvidene zapore prehitevalnega pasu zaradi popravil vozišča. Na območju zapor pričakujejo krajše zastoje. V primeru slabega vremena se dela ne bodo izvajala.

Primorska avtocesta

Na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani je od danes od 3. ure do jutri do predvidoma 14. ure v dolžini približno štiri kilometre promet zaradi delovne zapore (popravilo resnih poškodb voziščne konstrukcije, obnova bo zaobjela skupno približno 7500 kvadratnih metrov vozišča) urejen samo po prehitevalnem pasu. Pričakovati je tudi daljše zastoje. 

Na različnih odsekih primorske avtoceste se izvajajo dela nadgradnje jeklenih varnostnih ograj. V primeru ugodnega vremena se bodo v prihodnjem tednu izvajale tudi obnove talnih označb. Predvidoma v sredini prihodnjega tedna bo izvedeno dvodnevno intervencijsko krpanje posedenega vozišča na voznem in pospeševalnem pasu odseka avtoceste A1 med Črnim Kalom in Kozino proti Ljubljani v dolžini 400 metrov. Promet iz Kopra bo potekal po prehitevalnem pasu, zaprt bo uvoz Črni Kal proti Ljubljani.

Nadaljujejo se dela v sklopu odstranjevanja cestninskih postaj Videž in Kozina, občasno bo na območju cestninskih ploščadi oviran promet. Na odseku med Uncem in Postojno je promet čez viadukt Ravbarkomanda v dolžini približno en kilometer urejen dvosmerno po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Dolenjska avtocesta

Na dolenjski avtocesti so stekla dela preplastitve nekaj manj kot osem kilometrov vozišča (v obeh smereh) na odseku med Dobruško vasjo in Drnovim ter priključka Drnovo, s temi deli in delovno zaporo je združena tudi odstranitev tamkajšnjih cestninskih postaj in preureditev njihovih območij (čelne cestninske postaje Drnovo in stranske na priključku Krško). Promet bo med obnovo posamezne polovice avtoceste urejen dvosmerno po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje, dela bodo v celoti zaključena predvidoma sredi junija letos.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije