PODALJŠANJE DODATKOV

Za tiste, ki delajo s covidnimi pacienti, podaljšali izplačevanje dodatka

Veljavnost tega ukrepa, ki bi se sicer iztekla z 31. decembrom, vlada podaljšuje do 30. junija prihodnje leto.
Fotografija: Covidni oddelek na UKC. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Covidni oddelek na UKC. FOTO: Voranc Vogel

Vlada je podaljšala obdobje izplačevanja dodatka za neposredno delo s pacienti oz. uporabniki s covidom-19. Veljavnost tega ukrepa, ki bi se sicer iztekla z 31. decembrom, podaljšuje do 30. junija prihodnje leto. Za enako obdobje je vlada podaljšala tudi veljavnost določenih ukrepov iz zakona o nujnih ukrepih na področju zdravstva.

Preberite še:

image_alt
Potrjeno: od 1. februarja covidno potrdilo omejeno na 270 dni

Kot so pojasnili v sporočilu po seji vlade, je v času, ko ni razglašena epidemija covida 19, dodatek za delo s covidnimi bolniki iz 33. člena zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije covida 19 finančna spodbuda zdravstvenim delavcem, ki opravljajo neposredno delo s temi pacienti.

Dodatek v višini 30 odstotkov urne postavke osnovne plače zaposlenega prejmejo za delo na zakonsko opredeljenih posameznih deloviščih in v organizacijskih enotah, kjer se obravnavajo pacienti oz. uporabniki, za katere obstaja sum na okužbo z novim koronavirusom (siva cona), in kjer se obravnavajo pacienti oz. uporabniki, pri katerih je okužba potrjena (rdeča cona).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije