ZAGRETA DOMOLJUBKA

Vreščeči Slovenki, ki je z zastavo razgrajala na protestu, grozi kazen

Policija bo proti njej uvedla postopek.
Fotografija: Proti zagreti protestnici bodo policisti uvedli postopek. FOTO: Facebook, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Proti zagreti protestnici bodo policisti uvedli postopek. FOTO: Facebook, posnetek zaslona

Po spletu kroži posnetek, ki ga je v poročilih objavil Pop TV, na katerem antimigrantska protestnica v Jelšanah po tleh udarja z zastavo, pri tem pa kriči, da je »tukaj Slovenija«. Mnogi uporabniki družabnih omrežij so se spraševali, ali bo razgrajaško protestnico doletela kazen, saj je po mnenju mnogih »uničevala državni simbol«.

Ali so v povezavi s tem prejeli kakšno prijavo in ali bo protestnico doletela kakšna globa, smo preverili pri koprski policijski upravi. Kot so pojasnili, so takoj ob zaznavi posnetkov na spletu, po uradni dolžnosti, ukrenili potrebno, da se dokazi zavarujejo.

Plačati bo morala 104,32 evra

V nadaljevanju bodo policisti zbrali dodatna obvestila in dokaze usmerjene v ugotovitev kršiteljice in proti njej po določbah uvedli postopek zaradi prekrška po 1. odstavku 7. člena ZJRM-1. Za omenjeni prekršek, ki se glasi »Kdor se na javnem kraju prepira, vpije ali se nedostojno vede na način, opisan v 5. točki 2. člena tega zakona«, je po besedah policije zagrožena globa v višini 104,32 evra. Zaradi domnevnega uničenja državnih simbolov je ne bodo preganjali.

»Na kraju njenega ravnanja nismo zaznali, ker je to bilo v času, ko smo bili policisti zaradi kroženja protestnikov na G1-6 že v izvajanju nalog na cesti (usmerjanje in urejanje prometa ...), sicer bi ukrepali že na kraju samem,« še dodajajo v policiji.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije